Rețetele cu pui din meniul Homefresh

Homefresh / 23 aprilie, 2019

Carnea de pui este una dintre cele mai versatile. Pentru că se gătește rapid, este pe gustul tuturor, mai ales al copiilor și merge cu orice. Iar rețetele cu carne de pui sunt printre cele mai apreciate în meniurile Homefresh. Poate din acest motiv, în meniul curent sunt nici mai mult nici mai puțin de 6 rețete cu pui: două pentru meniul din Cluj și patru pentru cel din Timișoara.

Încercăm de fiecare dată să punem în valoare carnea de pui în fiecare rețetă și să combinăm gusturile în așa fel încât să mulțumim toate gurile 🙂

Așa că ne facem bine temele și alegem rețete din întreaga lume. În meniul curent am adus laolaltă Italia, Malaesia, Mexicul, India, Moldova noastră și Orientul Mijlociu.

Puiul cu sos cremos de roșii uscate și orez basmati este una dintre vedete. Așa și-a făcut loc în meniul de lansare de la Cluj. Extra rapid și ușor de gătit, gata în doar 25 de minute (fără să fii un bucătar experimentat), rețeta mai conține și smântână, spanac baby, parmezan & mix condimente italienești.

A doua rețetă din meniul Homefresh Cluj este cu piept de pui marinat cu încredere într-un mix de arome mexicane la care am adăugat o salsa de ananas fresh și suculentă. Chicken Salsa Taco este gata în 30 de minute, fără să-ți mai bați capul cu liste de cumpărături și mersul până la magazinul din Mexic. 😀

În meniul pentru Timișoara, Kadai Chicken și Za’atar Chicken luptă pentru supremație, ambele rețete cu iz oriental, servite cu lipie. Kadai Chicken este o mâncare indiană renumită în întreaga lume, ce se gătește cu piept de pui, legume și pastă de ghimbir cu usturoi. Bineînțeles, se adaugă kadai masala, adică mixul de condimente ce-i dă “zvâcul”, iar pentru prospețime: suc proaspăt de lime și pătrunjel.

Rețeta Za’atar Chicken (cu numele luat tot de la un mix de condimente) este o mâncare numai bună de primăvară-vară. Se gătește cu pulpe de pui dezosate, tăvălite bine prin za’atar, mai apoi rumenite și servite alături de salată fattoush și sos de iaurt cu sumac.

Puiul malaezian cu orez și cocos = dulce-acrișor-sărat. Este puiul fraged, îmbrăcat în sos de miere și lămâie, servit cu orez sărat, fiert în lapte de cocos și presărat cu fulgi de nucă de cocos ușor rumeniți la tigaie. Pur și simplu, de-li-cios!

Am lăsat la urmă Ciulamaua moldovenească de pui cu mămăligă și smântână pentru că e la suflet. Pentru că e soul food sau comfort food de la noi de acasă. Ca să ne aducă aminte să ne întoarcem la gusturile din copilărie, încercând să le replicăm într-o bucătărie din 2019, dar cu același gust familiar. Sigur, nu ne-am abținut să adăugăm și nițel parmezan în mămăligă. Nu de alta, dar prea bine merg împreună. 😉

Acum că ai atât de multe opțiuni cu carne de pui, pe care o alegi?

Comandă rețeta sau rețetele preferate de aici și gătește acasă pentru ai tăi.

Înscrie-te să primești cele mai fresh noutăți, via e-mail: