Despicăm în patru tăiatul cepei

Homefresh / 19 februarie, 2018

Tăiatul cepei se numără printre tehnicile de bază pe care ar trebui să le știe oricine calcă într-o bucătărie. Înainte de a-ți da o lacrimă (sau două-trei), află că nu e deloc o tehnică grea. Cu îndrumarea potrivită, vei începe să mărunțești ceapă fără milă, dar cu multă măiestrie. Iată cum:

Cum se ține corect cuțitul

În primul rând, e important să știi cum să mânuiești cuțitul și să menții o poziție corectă a mâinilor. Asigură-te că mâna care ține ceapa are degetele bine fixate pe marginea acesteia pentru stabilitate, dar și pentru a dicta grosimea feliilor/cuburilor.

Cum tai ceapa cubulețe

Dacă vrei ceapa cubulețe, taie-o în două jumătăți egale și elibereaz-o de partea cu mustăți. Moțul păstrează-l, urmând să-l tai la final. Apoi, crestează fâșii pe verticală, însă lasă-i câteva puncte de prindere la capăt.

Acum, cu cea mai mare grijă, dă-i câteva crestături și pe orizontală.

E timpul să pui în practică ce am exersat la începutul acestei lecții. Prinde bine ceapa cu degetele și începe să tai! Nu te grăbi! Important e să prinzi mișcarea, iar în timp vei prinde și viteză.

 

Cum tai ceapa Julienne

Dacă vrei să tai ceapa Julienne (adică fâșii lungi), taie-o în două jumătăți egale și, ca în primul exemplu, elibereaz-o de partea cu mustăți. Apoi, taie fâșii subțiri sau groase, după cum cere rețeta.

Destul de simplu, așa-i? Acum să te vedem la treabă. Sigur găsești în meniul curent o rețetă care-ți va permite să testezi ce-ai învățat. Și, ca de obicei, așteptăm poze!

Înscrie-te să primești cele mai fresh noutăți, via e-mail: