Cum să gătești mai rapid

Homefresh / 20 martie, 2018

Dacă ai impresia că timpul petrecut în bucătărie trebuie să fie lung pentru ca rezultatul să fie delicios, află că nu ai putea fi mai departe de adevăr. Toarnă-ți un pahar de ce vrei tu și citește următoarele sfaturi care te vor ajuta să prepari rapid mese pline de savoare.

  1. Prima dată, citește rețeta cap-coadă.
  2. Pregătește ingredientele după indicațiile din rețetă și urmează pașii de acolo – sunt concepuți astfel încât să economisești timp.
  3. Folosește ustensilele potrivite. Pregătește cuțite ascuțite și învață tehnicile de tăiere potrivite în funcție de ingredient. – [insert video/imagini].
  4. Nu te chinui să decojești orice legumă sau fruct care are coajă. Pentru că în coajă sunt mulți nutrienți și fibre. Așa că, dacă coaja este moale și fresh, iar rețeta nu o cere, spală bine ingredientul respectiv și folosește-l întreg (gen: castraveți, cartofi noi, mere, pere etc.).
  5. Pregătește-ți înainte vasele în care vei găti sau în care vei pune ingredientele tăiate înainte de a le găti.
  6. Curăță din mers. Cum golești vasele, oalele, tigăile, pune-le în chiuvetă cu apă și va fi mai ușor să le speli mai târziu.
  7. Fierbe apa mai repede, acoperind oala cu un capac, dând focul mai mare sau folosind fierbătorul electric, dacă ai. Folosește apă fierbinte de la chiuvetă.
  8. Folosește timerul – cu el nu uiți, nu greșești, nu ești nevoit să repari.
  9. Pune-ți o muzică mai vioaie – vei lucra mai cu spor.

“Shoes off, music on, favorite beverage in hand — enjoy your time in the kitchen.”

Claire Robinson

Înscrie-te să primești cele mai fresh noutăți, via e-mail: