Cum să prepari cel mai cremos sos Bechamel

Homefresh / 15 martie, 2018

Unii îi spun Bechamel, noi îi spunem “unul dintre cele mai delicioase sosuri”. Iar pentru a ne asigura de faptul că iese într-adevăr delicios, trebuie să-l preparăm cu mare grijă.

În primul rând, este indicat să folosești o tigaie Tefal sau orice alt tip de tigaie mai groasă. În acest fel, căldura se va distribui în mod egal pe întreaga suprafață, iar untul se va topi fără riscul de a se arde. Ah, și nu te juca cu focul! Lasă-l la mediu spre mic.

Atunci când adaugi făina, amestecă încontinuu. Ai răbdare și așteaptă să se gătească bine. Dacă ai o cantitate mai mare de făină, adaugă treptat. Dacă nu, asigură-te doar că ții pasul cu amestecatul.

Chiar dacă este contra-intuitiv, laptele nu se adaugă fierbinte! Știința ne spune că făina se va distribui mult mai bine într-un lichid aflat la temperatura camerei sau chiar rece. Pentru început, adaugă puțin lapte și amestecă viguros până nu mai sunt cocoloașe. Apoi, adaugă și restul de lapte și continuă să amesteci cu energie!

Acum esti gata să gătești o sumedenie de rețete ce au la bază acest delicios sos. Mai țineți minte rețeta Homefresh de Mac&Cheese cu Jack Daniel’s? Ah, cine ar putea s-o uite. Și cu siguranță vom mai aduce în meniu rețete cu care tu îți vei putea testa abilitățile, așa că nu uita să arunci un ochi peste meniul curent. Vezi ceva ce-ți face poftă?

Înscrie-te să primești cele mai fresh noutăți, via e-mail: