Nivelul consumului de ambalaje

Homefresh / 27 iulie, 2018

Cum știm că și voi sunteți prietenii naturii, ne-am gândit să introducem în meniurile noastre o informație în plus privind numărul de ambalaje folosite. Mai exact, după o numărătoare amănunțită, am văzut că în cutiile/sacoșele noastre avem, în funcție de rețetă, de la 2 la 10 ambalaje. Astfel, am făcut o grilă cu 3 niveluri:

  • Nivel mic înseamnă 2-4 ambalaje folosite
  • Nivel mediu înseamnă 5-7 ambalaje folosite
  • Nivel mare înseamnă 8-10 ambalaje folosite

Începând cu 30 iulie 2018, la fiecare rețetă de pe site, veți putea vedea și nivelul de consum al ambalajelor pentru rețeta respectivă.

După cum ați observat, acolo unde se poate, încercăm pe cât posibil să nu folosim ambalaje. Dar, cum din păcate, unele ingrediente nu pot fi puse ca atare în pachet, fie folosim hârtie – care este biodegradabilă -, fie mergem pe varianta 2, 3, 4,… 10 în 1, adică combinăm mai multe ingrediente (gen condimentele, sosurile). Pe lângă asta, încercăm să identificăm toate potențialele nefolosite de optimizare și să testăm și alte ambalaje care sunt reutilizabile (sacoșele) sau biodegradabile și compostabile (urmează să le introducem în curând ca opțiune).

Sperăm să nu dureze mult până ajungem la o variantă optimă, dar până atunci, vă reamintim că ambalajele noastre se pot recicla dacă nu sunt contaminate. Iar dacă sunt și vreți totuși să le reciclați, se pot spăla bine (mai puțin cele de hârtie) și usca.

Mai mult, borcănașele le puteți refolosi. Câteva idei primite chiar de la clienții noștri: păstrarea condimentelor, punerea răsadurilor sau a plantelor mici, păstrarea nasturilor, șuruburilor etc.

Iar dacă nu aveți pisici 🙂 și nu le găsiți cutiilor o întrebuințare prin casă, Ie puteți returna fie la locațiile Prospero, fie la curieri.

Înscrie-te să primești cele mai fresh noutăți, via e-mail: