Garanția calității

Ștefan Szakal / 7 martie, 2019

Am pornit Homefresh cu o misiune clară: reinventarea gătitului acasă. A fost limpede încă de la început că nu va fi o misiune ușoară de îndeplinit. Și nu mă refer doar la provocările introducerii pe piață a unui concept complet nou sau la procesul continuu de educare necesar pentru a pune în lumină beneficiile gătitului cu Homefresh, dincolo de noutatea și unicitatea conceptului.

Adevărata provocare vine din responsabilitatea pe care ne-o asumăm, zi de zi, în numele fiecărui client Homefresh. Gătitul acasă este un act / o experiență cât se poate de personală, iar prin dorința noastră de a-l “reinventa”, preluăm o serie de angajamente și luăm anumite decizii în numele fiecărui client de-al nostru.

Cea mai importantă astfel de decizie este calitatea ingredientelor pe care alegem să le punem în fiecare cutie. Peste 90% din feedbackul pe care îl primim este despre cât de mult e apreciată calitatea ingredientelor (ușurința gătitului și noutatea conceptului sunt mult mai rar menționate 🙂 ).

Calitate vs. cost

Azi suntem la o răscruce definitorie pentru Homefresh. Evoluția bună a companiei (a se citi: am devenit plătitori de TVA), dar mai ales circumstanțele economice la nivel național (a se citi: inflația a dus la scumpirea ingredientelor), ne-au pus în situația de a decide, atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri, ce e mai important: menținerea calității ingredientelor sau menținerea prețurilor. Fiindcă e clar că nu avem cum să le menținem pe ambele (nu fără a reduce substanțial porțiile).

Alegem calitatea

Pentru noi decizia e pe cât de importantă, pe atât de evidentă: alegem totdeauna calitatea, înainte de toate. Gătitul cu Homefresh trebuie sa însemne mereu gătitul cu ingrediente de calitate, indiferent de rețeta aleasă. Acest lucru a fost și va rămâne o constantă a experienței Homefresh.

Urmarea acestei alegeri

Păstrarea calității ingredientelor la standardele actuale, înseamnă că prețurile de vânzare a pachetelor vor crește cu aprox 15% (din care 9% e TVA-ul) în următoarele 2 luni. Această creștere s-a văzut deja și la anumite rețete din meniul actual.

Probabil alegerea ‘ușoară’ ar fi fost să scădem calitatea ingredientelor și să micșorăm porțiile tacit, astfel încât să nu trebuiască să umblăm la prețuri (situația cel mai des întâlnită, din păcate). Dar alegerile ‘ușoare’ de acest gen nu ne reprezintă.

###

Sunt conștient că această decizie nu va fi pe placul tuturor – și e normal să fie așa. S-ar putea să pierdem o parte din clienți si îmi pare rău de asta. Cu atât mai mult apreciem și mulțumim tuturor celor care rămân alături de noi.

Cum a găti acasă înseamnă a mânca sănătos, decizia de a folosi în continuare ingrediente de aceeași calitate ridicată este garanția Homefresh. Ne-o asumăm cu aceeași tărie cu care ne-am asumat misiunea reinventării gătitului acasă.

Imagine de Kenan Kitchen / Unsplash

 

Înscrie-te să primești cele mai fresh noutăți, via e-mail: